Innovatie en kwaliteit

Innovatie bij WEPA Nederland
Als producent van hygiënepapier is het onze missie om met onze onderscheidende merken duurzame, innovatieve en trendy oplossingen te ontwikkelen voor  de toiletruimte. Daarom kijken wij verder dan alleen toilet- en handdoekenpapier en bieden wij de complete oplossing voor elke washroom.
En daarbuiten. Want ons eigenzinnige bedrijf ontwikkelt ook unieke kringloopconcepten met verantwoorde grondstoffen. Zo leveren we met passie en plezier een positieve bijdrage aan onze omgeving.

Geborgde kwaliteit
Bij WEPA Nederland hebben we kwaliteit ver doorgevoerd in onze organisatie, onder meer door te werken volgens verschillende gecertificeerde managementsystemen. Hiermee borgen wij dat we continu verbeteren op alle aspecten. Aan de hand van managementreviews en rapportages van interne en externe audits heeft de hele organisatie steeds  een helder en duidelijk beeld van de doelstellingen en  prestaties op het gebied van People, Planet en Profit. Zo zorgen we ervoor dat op zowel sociaal, ecologisch als economisch vlak onze kwaliteit continu verbetert.

De volgende managementsystemen hebben we verankerd:

  • 1995: ISO 9001 - Kwaliteit 
  • 1998: ISO 14001 - Milieu
  • 2005: ISO 45001 - Arbeidsomstandigheden
  • 2010: ISO 26000 - Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen.
  • 2012: ISO 50001 - Energie

WEPA heeft het beleid m.b.t. deze managementsystemen vastgelegd in  een centrale beleidsverklaring.

Kennis delen
Het delen van kennis is voor ons een vanzelfsprekend onderdeel van continu verbeteren met en voor alle stakeholders.  Zo publiceren we elk kwartaal de actuele MVO-data op onze website en brengen we regelmatig informatiebladen uit.

Productontwikkeling
Innovatie vinden wij erg belangrijk en we werken dan ook constant aan de ontwikkeling van onze producten. Dat doen we waar mogelijk samen met klanten en eindgebruikers. Van hen kunnen we het meeste leren over hun behoeftes en perceptie. Dit doen we door de hele keten en levenscyclus van de producten te analyseren en mensen te raadplegen die daarbij betrokken zijn. Dit gaat van het moment dat de producten de fabriek verlaten tot het inrichten van een toiletruimte, het bijvullen van dispensers, het gebruik van onze producten, tot ze aan het einde van hun levensduur komen.

Satino Black – ’s werelds eerste Cradle to Cradle toiletpapier
Satino Black is een uitstekend voorbeeld van onze innovatie-inspanningen. Onder deze merknaam produceren wij Cradle to Cradle gecertificeerd hygiënepapier. Dit is kwalitatief hoogwaardig wit en zacht toilet- en handdoekpapier op basis van 100% recycled papier. Satino Black is ’s werelds eerste en enige hygiënepapier dat de keurmerken FSC® recycled, Europees
Eco-label én Cradle to Cradle mag voeren. Het wordt volledig CO2-neutraal
geproduceerd. 

Naast hygiënepapier bestaat de Satino Black productlijn uit eveneens Cradle to Cradle gecertificeerde hand- en foamzeep, toiletbrilreiniger, alcoholgel en bijbehorende dispensers. Ook de dozen waarin het Satino Black papier wordt verpakt, zijn voorzien van het keurmerk.