WEPA plant overname van Van Houtum met het merk Satino

Het bedrijf WEPA Hygieneprodukte GmbH, met het hoofdkantoor in Arnsberg in Westfalen, Duitsland, heeft een overeenkomst tot overname van alle aandelen in de Van Houtum Group Holding B.V. uit Nederland afgesloten. De overname moet nog worden goedgekeurd door de mededingingsautoriteiten; deze goedkeuring wordt binnen enkele weken verwacht. De beide partijen zijn overeengekomen niets over de aankoopprijs bekend te maken.

Van Houtum produceert in Swalmen in Nederland met zo'n 200 medewerkers uitsluitend voor de away from home markt en behaalt daarmee een omzet van rond de € 60 miljoen. Het bedrijf heeft met het merk Satino Black een leidende positie op de markt voor duurzame oplossingen in de grondstoffenkringloop opgebouwd.

Martin Krengel, CEO van de WEPA Gruppe, licht toe: "Wij verheugen ons erop met Van Houtum een traditierijke out-of-home specialist en het merk Satino binnen WEPA verder te kunnen ontwikkelen. De waarden van beide familiebedrijven komen sterk met elkaar overeen en de assortimenten vullen elkaar goed aan. WEPA is van plan het merk Satino verder uit te bouwen en het private label aanbod, met name uit de gespecialiseerde away from home vestigingen in Müschede, Piechowice en Swalmen, uit te breiden en centraal te kunnen aanbieden."

Henk van Houtum, eigenaar van Van Houtum, geeft als commentaar: "Ik ben er heel blij mee dat ons familiebedrijf op deze manier in goede handen terechtkomt." Directeur Bas Gehlen van Van Houtum vult aan: "Ik ben ervan overtuigd dat het bedrijf Van Houtum en het merk Satino in de WEPA Gruppe betere vooruitzichten hebben dan ze zelfstandig zouden hebben."

Met meer dan 3000 medewerkers en een omzet van ca. € 1 miljard behoort de WEPA Gruppe tot de drie grootste aanbieders op de Europese tissuemarkt. Door de overname zou WEPA met een omzet van € 180 miljoen ook een belangrijke aanbieder in het away from home segment in Midden-Europa worden.

 

Lees hier het volledige persbericht.