Provincie Fryslan

“Dubbel duurzaam door papierkringloop”

Na de provincie Limburg heeft ook Friesland gekozen voor Satino Black. De provincie Fryslân sluit daarbij ook nog eens een kringloop: Van Houtum ontvangt via papiervernietiger Reisswolf uit Scheemda het Friese oud papier en maakt er Satino Black van. Dit neemt de provincie vervolgens weer via leverancier Boso uit Sneek af:

Duurzaamheid is een leidend principe in al ons handelen. Het is dus geen streven maar een verplichting. Naar onszelf, naar onze kinderen en naar de wereld om ons heen. We moeten zorgen dat Fryslân de mooiste provincie blijft om in te leven, wonen, werken, recreëren en studeren. Dat willen we doen met de Friese bevolking, overheden, instanties en met bedrijven als WEPA Nederland.

Cradle to Cradle gaat bij ons verder dan alleen het afnemen van volledig biologisch afbreekbaar Cradle to Cradle hygiënepapier. Door ons oud papier te verzamelen en in te leveren bij WEPA Nederland, hergebruiken we het als toilet- en handdoekenpapier. Zo sluiten wij een kringloop en zijn we dus dubbel duurzaam.

Ook voorkomen we dat ons oud papier de hele wereld wordt overgescheept. Local for Local is dan ook een ander belangrijk onderdeel van de Cradle to Cradle filosofie die wij aanhangen. sport. Duurzaamheid is in alles wat we doen een belangrijke factor. We werken bijvoorbeeld ook met mensen die een achterstand hebben tot de arbeidsmarkt. Satino Black past prima in ons duurzaamheidbeleid. Het is Cradle to Cradle gecertificeerd en wordt CO2-neutraal geproduceerd. Dat spreekt ons enorm aan.” In de toiletruimtes is hygiëne natuurlijk vanzelfsprekend. Satino Black past daar perfect bij. We ontvangen lovende reacties op onze keuze voor het merk, ook van de medewerkers van ons schoonmaakbedrijf: zij werken er graag mee. Dat is voor ons een belangrijk signaal dat we voor een uitstekend merk hebben gekozen. We zijn er heel blij mee.“­­