Zeehondencrèche, Pieterburen

Zeehondencrèche Pieterburen trekt jaarlijks zo’n 100.000 bezoekers en gelooft heilig in een duurzame wereld. Die boodschap wil de organisatie niet alleen extern uitdragen maar ook intern beleven. Daarom zijn op advies van totaalleverancier King Nederland,  alle sanitaire ruimtes voor publiek en personeel ingericht met producten van Satino Black.

De zeehondencrèche ontfermt zich jaarlijks over honderden zieke en gewonde zeehonden en over pups die in de Waddenzee hun moeder zijn kwijtgeraakt. „Daarmee neemt Pieterburen de verantwoordelijkheid voor dierenleed dat door mensen wordt veroorzaakt“, stelt Sander van Dijk, Hoofd afdeling Publiekswerking:

“Een schone Waddenzee met gezonde zeehonden, dat is onze missie. Het schoonhouden ervan is evenwel een enorme klus. De plastic vervuiling van de zee is wereldwijd een groot probleem waarvan vogels en zeehonden de dupe zijn. Ook visnetafval in zee veroorzaakt veel ellende; het snijdt in de nek van zeehonden en veroorzaakt wonden. In het project Happy Seal proberen wij met onder meer de Nederlandse visserijsector tot afspraken te komen om deze afgedankte visnetten aan land te brengen en ze te laten recyclen.

We willen er bijvoorbeeld kleding van laten maken die wij in eigen huis kunnen verkopen. We zoeken ook andere toepassingen: wellicht zou je de netten in de toekomst kunnen gebruiken als grondstof voor Satino Black dispensers. We willen in eigen huis veel meer ons geloof in een duurzame wereld uitdragen. Satino Black is één van onze belangrijke uitingen. Het is niet alleen het meest milieuvriendelijke toiletpapier ter wereld, maar heeft ook nog eens een hippe productlijn die qua design prima aansluit bij ons bezoekerscentrum.”