Orionis, Walcheren

Aanjager van de lokale economie 

Bijna 50 toiletinrichtingen heeft werk-leerbedrijf Orionis Walcheren ingericht met de complete productlijn van Satino Black. De keuze voor Satino Black sluit perfect aan bij zowel het MVO-beleid als de gewenste uitstraling van de organisatie, meent Bas Hoogesteger, Werkbegeleider Facilitair van Orionis Walcheren. “De combinatie duurzaamheid en design én de uitstekende service maakt ons tot een tevreden gebruiker.

Orionis Walcheren heeft bijna 1.000 medewerkers in dienst en is een samenwerking van de gemeenten Middelburg, Veere en Vlissingen met als doel mensen met een afstand tot werk te begeleiden naar werk of in ieder geval naar participatie op de arbeidsmarkt. In 2012 stapten we over op Satino Black. Daarvoor hadden we vier verschillende leveranciers van toiletpapier en andere toiletbenodigdheden en dat functioneerde niet. Op een vakbeurs ontdekten we Satino Black en we waren meteen verkocht. De producten zijn dik in orde en het verhaal van WEPA Nederland erachter klopt. Vandaar dat we ook een meerjarig contract hebben afgesloten. 

Satino Black draagt bij aan ons duurzaamheidsbeleid. Belangrijkste doelstelling hiervan is het milieu zo min mogelijk te belasten. Voor ons als werk-leerbedrijf is nog iets anders heel belangrijk en dat is de mate van Social Return die we op onze investeringen terugkrijgen. Wij mogen bij onze leverancier, de firma Weststrate uit Middelburg, jaarlijks een aantal WSW-medewerkers detacheren. Onze investeringen dragen dus bij aan de werkgelegenheid op Walcheren. Met Satino Black slaan we derhalve twee vliegen in één klap. Beter kan bijna niet.”