Vreugdenhil Dairy Foods, Nijkerk

"MVO zit in de genen van ons bedrijf"

Vreugdenhil Dairy Foods is de trotse bewoner van één van de meest duurzame en energiezuinige kantoorgebouwen in Nederland. Voor de wereldwijde producent van melkpoeders in Nijkerk zijn duurzaamheid, kwaliteit en samenwerken uitgangspunten van beleid.

Conform de duurzaamheidsdoelstellingen is in de toiletruimten gekozen voor het Satino Black BriQ concept, geleverd door Ological. Sonja Janssen, facility manager van Vreugdenhil Dairy Foods:

“De aandacht voor duurzaamheid zit in de genen van ons bedrijf. Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen heeft topprioriteit in onze missie en visie. Dat impliceert onder meer dat we werk maken van schoon drinkwater in Afrika. Water verdampen uit melk is in de productie van melkpoeder een belangrijke processtap, terwijl onze consumenten in Afrika helaas niet altijd schoon water kunnen toevoegen aan onze melkpoeders. Daarom hebben wij ons ten doel gesteld om in 2020 een liter schoon water in Afrika te realiseren voor elke liter water die wij in Nederland uit de melk halen. De komende jaren voorzien wij al in ruim 500 miljoen liter schoon drinkwater in een waterschaars gebied in Ethiopië.

De keuze voor Satino Black BriQ past naadloos in ons duurzaamheidsbeleid. Het product is Cradle to Cradle geproduceerd, bijzonder praktisch, en bovendien hip en modern. De look & feel past prima bij de uitstraling van ons mooie en energiezuinige kantoorgebouw. Het belangrijkste vinden we echter dat ons oud papier bij WEPA Nederland als grondstof dient voor de productie van hygiënepapier, dat wij vervolgens weer afnemen. Daarmee sluiten we samen de natuurlijke kringloop.”