Citaverde College, Roermond

"Practice what you preach"

Het CITAVERDE College heeft alle toiletinrichtingen van haar 7 locaties ingericht volgens het Satino Black BriQ concept. Duurzaamheid, Cradle to Cradle (C2C), de circulaire economie; het zijn begrippen die dagelijks de revue passeren in het mbo, vmbo en de bedrijfsopleidingen van het CITAVERDE College. De school telt 3.200 leerlingen en 5.000 cursisten.

De keuze voor Satino Black, met Ological als leverancier, is tot stand gekomen na een uitgebreid aanbestedingstraject en is een logische als je bedenkt dat WEPA Nederland en CITAVERDE al in 2013 een lesprogramma hebben ontwikkeld over C2C waarin de bedrijfsfilosofie van WEPA Nederland een belangrijke plek heeft. Ans Christophe, lid van het College van Bestuur van het CITAVERDE College:

Practice what you preach. Als je vanuit groen perspectief duurzaamheid een belangrijk aspect vindt in de bedrijfsvoering en het onderwijs moet je in eigen huis ook aan de gebruikers laten zien dat je meent wat je zegt. Vanuit ecologisch, ideëel en economisch perspectief vinden wij het van belang om toekomstige generaties bewust te maken van zorgvuldig grondstoffengebruik.   

De toekomst van onze planeet houdt onze leerlingen bezig. Daarom ook dat we zoveel aandacht besteden aan duurzaamheid in onze lessen. Duurzaamheid is natuurlijk ook vandaag de dag een groot thema in agrofood en urban life, zeg maar vrijetijdsbesteding en natuurlijke leefomgeving.

Onze mensen zijn enthousiast over Satino Black. Het Satino Black BriQ concept sluit aan bij onze identiteit. Wij vervolgen met veel inspiratie onze lessen over de circulaire economie en WEPA Nederland en gebruiken de Satino Black artikelen mooi ter illustratie.”


Satino Black werd geïmplementeerd door Ological.