Admiraal de Ruyter ziekenhuis, Vlissingen

Gedurfde keuze voor Satino Black

Het Admiraal De Ruyter Ziekenhuis (ADRZ) in Vlissingen heeft de toiletinrichtingen van 25 publieksruimtes ingericht met Satino Black. Met de gedurfde keuze voor het zwart van Satino Black breekt het ADRZ met de traditie dat ziekenhuizen meestal opteren voor wit. Doorslaggevend in de aanschaf was echter niet de kleur; op de eerste plaats waren dat de milieuprestaties van Satino Black. 

Satino Black draagt in belangrijke mate bij aan de wensen op het gebied van duurzaamheid van het ziekenhuis. Natasja Mariman, programmadirecteur renovatie: “Een ziekenhuisafspraak kan best wel wat spanning met zich meebrengen. Daarom wilden wij af van de traditionele, witte, klinische wachtruimtes waar een bezoeker zich nog minder comfortabel gaat voelen. Wij hebben juist voor lounge-achtige wachtruimtes gekozen met Zeeuwse sferen die onze bezoekers herkennen en waarin ze zich op hun gemak voelen. De toiletinrichtingen moesten daarom ook een andere, moderne uitstraling krijgen en dat is, mede dankzij onze leverancier Weststrate, met Satino Black uitstekend gelukt. De wachtruimtes en de toiletruimtes passen qua sfeer goed bij elkaar, het vormt één geheel. Het is er prettig vertoeven. 

De verbouwing van het ziekenhuis was de aanleiding om een nieuwe koers in te slaan. Niet alleen qua inrichting, maar ook wat betreft financiering. Door middel van crowdfunding is liefst 15,1 miljoen bij elkaar gebracht. We zijn het aan de Zeeuwen verplicht om op een maatschappelijk verantwoorde manier het geld te besteden. Met Satino Black zijn we er ook zeker van dat we daaraan voldoen.”


Admiraal de Ruyter Ziekenhuis in Vlissingen werd ingericht door Westrate