Veelgestelde vragen

Heb je een vraag over Satino Black? Kijk dan hieronder of die erbij staat. Is dat niet zo of wil je specifieke informatie ontvangen? Vul dan je gegevens in via het contactformulier. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met je op. 

Zakelijke klanten krijgen Satino Black ondermeer via schoonmaakbedrijven en vakgroothandel geleverd. Is je huidige leverancier nog geen Satino Black dealer, neem dan contact met ons op en we helpen je graag verder.

Voor de zakelijke markt is Satino Black ondermeer verkrijgbaar via vakgroothandel en schoonmaakorganisaties. Neem contact met ons op voor een advies en offerte.


Satino Black is een merk dat het aandurft de zorg voor mens en milieu artistiek te verpakken. De trendy matzwarte dispensers zijn zwart omdat ze gemaakt zijn van gerecycled ABS. De enige kleurstof die ingezet kan worden om de kunststof een egale kleur te geven zonder schadelijk te zijn voor het milieu is koolstof (carbon black). En daar komt Satino Black uit voort. Met daarbij het duurzaamste hygiënepapier en eigenzinnige accessoires zorgt Satino Black voor een unieke toiletbeleving. 

Satino Black is het enige Cradle to Cradle gecertificeerde toilethygiëneconcept ter wereld. Het wordt CO2-neutraal geproduceerd op basis van 100% gerecycled papier en een milieuvriendelijk productieproces. Daartoe is het papier gecertificeerd volgens de keurmerken FSC recycled (grondstof oud papier) en Europees Ecolabel (productieproces).

 

Satino Black dispensers zijn gemaakt van gerecyclede kunststof, worden CO2-neutraal geproduceerd met 100% groene stroom en zijn als enige ter wereld Cradle to Cradle gecertificeerd. Het Cradle to Cradle certificaat garandeert onder meer dat de dispensers veilig zijn voor mens en milieu en ontworpen zijn voor de technische kringloop: de kunststof kan zonder waardeverlies oneindig worden hergebruikt. Daartoe hebben we een retoursysteem opgezet: gebruikte dispensers worden door onze klanten ingezameld, wij halen ze op en onze leverancier maakt er nieuwe Satino Black dispensers van.  

Ja. De dozen van hergebruikt karton zijn Cradle to Cradle gecertificeerd en de folie is van PE dat volledig recyclebaar is.

Cradle to Cradle (van wieg tot wieg) is het keurmerk van MBDC, het Amerikaanse bureau van de grondleggers Michael Braungart en William McDonough. De centrale gedachte van deze filosofie is dat afval voedsel moet zijn: grondstoffen en producten worden oneindig hergebruikt of volledig afgebroken en teruggegeven aan de natuur. Zo dienen ze – in de vorm van grondstof - als voedsel voor nieuwe producten, of – letterlijk - als voedsel voor diverse organismen in de natuur. Satino Black dispensers zijn ontworpen voor de technische kringloop, Satino Black vullingen zijn ontworpen voor de biologische kringloop. Om te toetsen of een product voldoet aan de Cradle to Cradle richtlijnen wordt het beoordeeld op 5 aspecten.
Meer daarover lees je
hier. Satino Black heeft het Cradle to Cradle Silver certificaat. 

Het Europees Ecolabel is het milieukeurmerk van de Europese Unie voor non-foodproducten en diensten. De criteria hebben betrekking op de hele levenscyclus van een product of dienst. Van grondstoffen, energieverbruik, waterverbruik tot schadelijke stoffen en afval. Met de criteria van het Europees Ecolabel geeft de Europese Unie aan wat in haar ogen milieuvriendelijke bedrijfsprocessen inhouden. Satino Black valt ruim binnen de opgestelde normen.

FSC® staat voor Forest Stewardship Council, een internationale organisatie die
wereldwijde standaarden opstelt voor verantwoord bosbeheer. Het FSC®-recycled
keurmerk garandeert dat de grondstoffen bestaan uit 100% recycled papier.
Daarvan dient minimaal 85% post consumer te zijn, wat betekent dat het papier
een toepassing bij consumenten of bedrijven heeft gehad.

Er wordt groene elektriciteit ingezet bij de productie van Satino Black hygiënepapier en er worden Gold Standard CO2-credits toegekend. Met deze Gold Standard CO2-credits draagt Satino Black bij aan daadwerkelijke CO2-reductie door middel van projecten. De reductie die wordt gerealiseerd wordt gebruikt ter compensatie. Daarmee maken de Gold Standard CO2-credits Satino Black CO2-neutraal.

Voor de productie van Satino Black dispensers en alle niet-papiervullingen (zoals bijvoorbeeld zepen) wordt 100% groene stroom ingezet. Daardoor is deze CO2-neutraal.

Door de inzet van hoogwaardig recycled papier wordt er op duurzame wijze een mooie witte en zachte kwaliteit gemaakt. Dat gebeurt in 3 stappen: 

  1. Als grondstof wordt oud papier ingezet dat afkomstig is van kantoren. Dit papier is van hoogwaardige, witte kwaliteit.
  2. Vervolgens worden alle verontreinigingen uit het recycledpapier gehaald. Het gaat hierbij bijvoorbeeld om plastic, nietjes en inkt die ondermeer door zeven verwijderd worden.
  3. Uiteindelijk wordt de gereinigde papierstof gebleekt. De hulpstoffen die hiervoor worden ingezet zijn getoetst en goed bevonden als Cradle to Cradle hulpstoffen en zijn dus volkomen veilig voor mens en milieu.

Satino Black toilet- en handdoekpapier is heerlijk zacht en wit en voldoet aan de richtlijnen van natsterkte.

De centrale gedachte van Cradle to Cradle (van wieg tot wieg) is dat afval voedsel moet zijn: grondstoffen en producten worden oneindig hergebruikt of volledig afgebroken en teruggegeven aan de natuur. Zo dienen ze – in de vorm van grondstof - als voedsel voor nieuwe producten, of – letterlijk - als voedsel voor diverse organismen in de natuur. Satino Black hygiënepapier is ontworpen voor de biologische kringloop en is dus volkomen veilig voor mens en milieu.