Future Lab

Denken en werken in kringlopen 

Het is onze continue ambitie om maximaal te participeren in de circulaire economie. We willen toegevoegde waarde geven aan afvalstromen door ze in te zetten als grondstoffen in onze productie. Om dit te kunnen coördineren en realiseren is Future Lab by Satino opgericht. Een platform dat enerzijds dient om innovaties te visualiseren en te communiceren en anderzijds is bedoeld om markt- en concepttesten uit te voeren.

Gedreven door ons vertrouwen dat het opzetten van lokale kringlopen van grote waarde is om een gezond leefklimaat door te geven aan volgende generaties, hebben wij een uniek proces ontwikkeld. Dit proces stelt ons in staat om lokale, alternatieve grondstoffen veilig en in wisselende samenstellingen en volumes te verwerken. Het is een technologische rollercoaster die vele uitdagingen kent, waardoor wij dagelijks doorleren.

Naast oud papier verwerken wij inmiddels gebruikte koffiebekers, drankenkartons, flessenlabels en zelfs olifantsgras als grondstof voor de productie van nieuw hygiënepapier.

Op dit moment onderzoeken wij ook de mogelijkheden om ook gebruikt handdoekpapier een nieuw leven te geven. WEPA Nederland richt zich op nieuwe businessmodellen rondom kringloopsluiting.

Future Lab by WEPA daagt uw organisatie uit om mee te denken en onderdeel te zijn van de ontwikkeling van nieuwe kringloopsamenwerkingen.

Samen duurzaam vooruit!