Mijn wensenlijst

Future Lab by Satino

Future Lab by Satino

Denken en werken in kringlopen, afval wordt grondstof. Elke dag zoeken we 1001 manieren om het nog duurzamer te doen. Voor iedereen. 

Wij helpen organisaties bij het realiseren van hun circulaire ambities. Dit doen wij door een gedeelte van het afval van een organisatie, zoals koffiebekers en oud papier, als grondstof in te zetten in het productieproces voor duurzaam hygiënepapier. 

Het is onze continue ambitie om maximaal te participeren in de circulaire economie. We willen toegevoegde waarde geven aan afvalstromen door ze in te zetten als grondstoffen in ons productieproces. Dat vraagt om een andere kijk en een andere aanpak. Om dit te kunnen coördineren en realiseren is Future Lab by Satino opgericht. Een platform waarbinnen we in co-creatie met onze klanten unieke kringloopconcepten vormgeven.

Gedreven door ons vertrouwen dat het opzetten van lokale kringlopen van grote waarde is om een gezond leefklimaat door te geven aan volgende generaties, hebben wij een uniek proces ontwikkeld. Dit proces maakt het mogelijk om lokale, alternatieve grondstoffen veilig en in wisselende samenstellingen en volumes te verwerken. 

Naast oud papier is het inmiddels gelukt om gebruikte koffiebekers, drankenkartons, flessenlabels en olifantsgras te verwerken. Op dit moment onderzoeken we de mogelijkheden om gebruikt handdoekpapier een nieuw leven te geven. Binnen het innovatieplatform Future Lab by Satino verkennen we de toepassingen en samen met de eindgebruiker en partners in de keten die – net als ons – willen deelnemen aan de circulaire economie, slaan we deze nieuwe weg in.